The latest story trailer of Lords of the Fallen makes me hope for the blatant heavy metal album cover setting • Computers and accessories
Вт. Ноя 28th, 2023
Lords of the Fallen

Ik kreeg Lords of the Fallen eerder deze maand in handen en wat ik ervoer was veelbelovend. Vreemde multiversum-slagen met een lantaarn waarmee je de omgeving kunt verkennen, waardoor een klassieke soulformule op zijn kop wordt gezet door je in een andere wereld te laten gluren wanneer je maar wilt.

Het gaf me ook een voorproefje van de esthetiek van Hexworks voor de reboot, waarbij de cocon van de grauwe high fantasy van het eerste spel werd afgeschud en ik er helemaal voor ging. Ik liep over gigantische ruggengraatbruggen, vocht tegen bruten met armspikes en grote metalen helmen en werd in elkaar geslagen door een mottenademer. Ik had een geweldige tijd. Soms had ik het gevoel dat ik in een albumhoes van heavy metal was gestapt die tot leven was gekomen.

Die vibe van ontketende high-fantasy onzin gaat verder in de verhaaltrailer die Hexworks liet zien op Gamescom 2023, met veel vreemde wezens die ik niet te zien kreeg in de preview. Het is zeker een verhaaltrailer, maar ik ben veel enthousiaster over de esthetische gevoeligheden die hier worden getoond, die je hieronder kunt bekijken.

De FromSoftware-olifant in de kamer hier aanpakken — ja, het heeft alle kenmerken van een soulsy wereld. Het is makkelijk om een kasteelruïne of een ridder met een zwaard te zien en te roepen dat het een copycat is. Maar als we allemaal collectief ineenkrimpen zodra een game ergens op «lijkt», krijgen we nooit interessante remixes van die oude vlammen — ik ben blij dat Hexworks weet waar het over gaat.

Het is allemaal zo heerlijk gestoord. Binnen de eerste minuut of zo worden we begroet door een groen-goblin-achtige freak met een joker-brede glimlach. Er is een engelachtige ridder gedrenkt in bloed, een gigantische satanisch uitziende tempel, een huidloos lijk opgekruld in een bed van doornen, een driekoppige vuurspuwende wyvern en wat dit ding ook is.

Het geeft die grimmige, strenge esthetiek waar we allemaal bekend mee zijn — geharde ridders die door heilige zalen zwerven — een flinke injectie in heavy metal albumhoezen. Ik zie hier een voortdurende poging om IP uit zijn vreugdeloze discount-soul voorganger te schudden en in iets geheel nieuws te veranderen. Ik ben er helemaal weg van en ik duim dat het volledige spel net zo veelbelovend is als wat ik tot nu toe heb gezien en gespeeld.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *